Easy Template
Home Producten Diensten maatwerk word sjablonen Contact
Easy Template sjablonen balk
Easy Template

 

 

Invoegen adressen geadresseerde

Bij het maken van een standaard briefsjabloon is de meest gemaakte fout het plaatsen van de adresgegevens van de geadresseerde in de tekst van de brief. Het probleem is dat wanneer per ongeluk een enter wordt gegeven het adres opschuift en niet meer in het venster van de enveloppen past.

Adresblok gadresseerde invoegen
Om te voorkomen dat de adresgegevens verschuiven bij het maken van de brief, zetten we het adres in een tekstvak.

1. open het sjabloon (rechtermuisknop >> openen)
2. geef een aantal enters in het sjabloon, bijvoorbeeld 5


3. ga op de eerste regel van de brief staan
4. kies voor >> Invoegen >> tekstvak


5. een groot vak verschijnt met daarin de tekst >> Maak hier uw tekening
6. maak buiten dit vak een tekstvak. Houd de linker muisknop ingedrukt en trek een rechthoek. De grootte maakt niet uit.7. wanneer u de muisknop los laat, blijft alleen het tekstvak staan.
8. door de muis op de rand van het tekstvak te bewegen (niet klikken) en vervolgens op de rechtermuisknop te klikken, verschijnt een snelmenu.

LET OP: Wanneer de muis niet op de rand staat, als op de rechtermuisknop wordt gedrukt dan verschijnt een ander menu.

9. kies voor >> Tekstvak opmaken
10. klik op het tabblad >> Grootte

11. Voer de grootte van de het venster van de enveloppen in. Let op: afhankelijk van uw persoonlijke instellingen wordt dit in cm, mm of andere eenheid weergegeven. Een standaard A5 envelop heeft een venster van 4 cm. hoog en 11 cm breed.


12. klik op het tabblad >> Indeling
13. kies bij >> Stijl voor >> Voor tekst14. klik op >> Geavanceerd

In dit scherm wordt de positie van het tekstvenster ingesteld. Wij werken altijd met een instelling ten opzichte van de linker bovenhoek van de pagina. Zorg ervoor dat deze keuze op basis van bovenstaande figuur is.

15. Positie van de tekst in het tekstvak

Een A5 enveloppe (half A4) is niet precies de helft van een A4 vel. Dit heeft als gevolg dat het papier als het ware kan schuiven in de enveloppe. Op zich geen probleem, maar bij het bepalen van de positie van het adres moet het adres zichtbaar blijven, wanneer de brief binnen de enveloppe schuift.
Door een brief in de enveloppe te stoppen en de brief te bewegen van links, rechts, boven en onder kan worden bepaald welk gedeelte van het venster niet mag worden beschreven.

Door deze marges in te stellen in het tabblad tekstvak, is de tekst altijd zichtbaar in het venster.16. als laatste stap moet het kader van het adresvenster nog verwijderd worden. Klik op de tab >> Kleuren en lijnen en selecteer >> geen lijn.

 

Word brief sjabloon maken

opslaglocatie

nieuw sjabloon maken
standaard lettertype
kopteksten en voetteksten
logo in sjabloon
adresblok afzender
adresblok geadresseerde
EASY TEMPLATE
Urenregistratie
Verlofoplossingen
Vakantiekaart in Excel
Microsoft Office trainingen